ហាណូយ ៖ តាមទិន្នន័យរបស់សមាគមស្បៀងអាហារវៀតណាមបានឱ្យដឹងថា ការនាំចេញអង្ករវៀតណាមសម្រេចបាន១៨១.០០០តោននៅក្នុងអំឡុងពេលជិតមួួយឆមាសដំបូងនេះ ដែលមានទឹកប្រាក់៧៩,៨៧លានដុល្លារអាមេរិក ។
សមាគមថ្លែងថា តម្លៃជាមធ្យមសម្រាប់អង្ករនាំចេញខែឧសភានេះ គឺ៤៤១,៥១ដុល្លារក្នុងមួយតោន និងធ្លាក់ចុះ២១ដុល្លារក្នុងមួយតោន ធៀបនឹងអំឡុងពេលដូចគ្នាកាលពីឆ្នាំមុន។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ តម្លៃអង្ករក្នុងស្រុកមានការកើនឡើងចាប់តាំងពីថ្ងៃទី១៥ ឧសភា រហូតមកដល់ពេលនេះ ។ ចំពោះអង្ករសម្រូបមានតម្លៃចាប់ពី០,២៥ដុល្លារទៅ០,២៧ដុល្លារក្នុងមួយគីឡូក្រាម អាស្រ័យតាមប្រភេទអង្ករ ។ ចំណែកអង្ករបាក់ចុង៥% មានតម្លៃចន្លោះពី០,៣២ដុល្លារទៅ០,៣៣ ក្នុងមួយគីឡូក្រាម ។
អង្គការកសិកម្ម និងស្បៀងអាហាររបស់អង្គការសហប្រជាជាតិបានព្យាករថា ការនាំចេញអង្កររបស់វៀតណាមកើនឡើង៧,២លានតោននៅក្នុងឆ្នាំ២០១៤ នេះ គឺពង្រីកបាន៨% ធៀបនឹងឆ្នាំ២០១៣ នាំចេញបាន៦,៧លានតោនដោយសារផលិតកម្មខ្ពស់ជាងមុន ហើយតម្រូវការនាំចេញ ក៏កើនឡើងពិសេសគឺទៅកាន់ទីផ្សារនៅប្រទេសឥណ្ឌូណេស៊ី, ម៉ាឡេស៊ី, ចិន និងហ្វ៊ីលីពីន ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អង្គការកសិកម្ម និងស្បៀងអាហាររបស់វៀតណាមបានព្យាករថា ការបង្កបង្កើនផលស្រូវសរុបរបស់វៀតណាមនឹងសម្រេចបាន៤៤,២លានតោន ។ ចំណែកសមាគមស្បៀងអាហារវៀតណាមបានបង្ហើបឱ្យដឹងថា ប្រទេសវៀតណាមមានទិសដៅនាំចេញអង្ករឱ្យបាន៦,២លានតោនពីទិសដៅកាលពីមុន៦,៦លានតោនទៅ៧លានតោន ស្របតាមតម្រូវការទីផ្សារប្រកួតប្រជែងយ៉ាងខ្លាំងក្លាជាមួយនឹងប្រទេសឥណ្ឌា និងថៃ ៕
No comments:
Post a Comment